Omgeving 2017-09-05T14:46:47+00:00

Omgeving Frederiksoord Drenthe

Wereld erfgoed

Frederiksoord en omgeving is 1 groot Openluchtuseum.
Dit bijzondere gebied in Drenthe is genomineerd voor de Wereld erfgoed status (2018).
In deze omgeving vindt men Veenhuizen; de strafkolonie en
Frederiksoord; de kolonie waar mensen werden opgevangen zodat ze weer in de maatschappij terug konden keren.In Museum De Koloniehof (500m van de Bakkerij) kunt u hier alles over vinden.De Bakkerij is onderdeel van de Stichting “Weldadige Oorden” wat inhoudt dat er kortingen gegeven worden bij andere aangesloten bedrijven indien men een Weldadig Oord arrangement boekt.
Natuurgebieden

Holtingerveld, Dwingelderveld, Weerribben/Wieden, Drents-Friesche Wold.

Fietsen

Dat je in Drenthe geweldig kunt fietsen weet iedereen. Maar bijzondere, interessante en onvergetelijke plekjes weet dan weer niet iedereen, maar wij kennen die wel! Wij delen ze graag met u. Kijk hier bijv eens naar: http://annodrenthe.nu/route/1856506/Vrije-Koloni%C3%ABn
Dit geldt niet alleen voor de fietsers onder ons, maar ook voor mensen die liever de “benenwagen” nemen of de omgeving willen verkennen met hun eigen auto. Wat blijft is, dat je áltijd tijd tekort komt!In de Bakkerij hebben we een aantal mooie fietsroutes voorhanden. Er zijn bij ons twee e-bikes te huur, maar we kunnen er meerdere voor u regelen bij een nabijgelegen fietsverhuurbedrijf.
Bij slecht weer beschikken wij over een overdekte fietsenstalling en uw E-bike opladen is ook geen probleem.

Wandelen

Bent u een echte wandelaar, kijk dan eens op www.pauperpad.nl
Vele andere wandelroutes in de directe omgeving.

Uit eten

U kunt bij ons mee-eten-met-wat-de-pot-vandaag-schaft. U kunt kiezen voor 1,-2, of een 3 gangen menu. Altijd een verrassing, altijd lekker! (als we hen die dit reeds gedaan hebben mogen geloven…”)
Moe van de reis? Lekker wijntje/biertje bij het eten? Dan kunt u uitstekend eten in Hotel-Restaurant Frederiksoord aan de overkant van de weg.
Uit eten in een Finse ambiance? Trek in een héérlijke pannenkoek of liever een keuze maken van de á lá carte mogelijkheden? Herberg De Wilde Hof in Vledder biedt het!
Gewoon lekker eten in een gezellig restaurant? Restaurant De Tippe in Vledder serveert héérlijke gerechten!
Een bijzonder avondje uit eten? Schuif aan eet mee met wat de pot schaft in restaurant d’Olde Fabriek te Wapserveen. De geweldige gastvrouw Mia kookt voor u vele gerechten deze avond en ook met uw dieetwensen wordt rekening gehouden. Sieb is de gastheer die u tot in de late uurtjes kan vermaken met geweldige verhalen.
Ook het Chinese restaurant in Vledder kunnen wij u van harte aanbevelen. Op zaterdag- en zondagavond hebben zij bovendien een buffet voor € 19,95 p/p.
Voor dit bijzondere avondje uit eten, eet u uw buik rond voor de vaste prijs van € 28,00. Drankjes exclusief.

En er is nog veel meer in onze directe omgeving. Hieronder ziet u een prachtig filmpje over Giethoorn en de Weerribben. Op zeer korte afstand van de Bakkerij!

Wilt u meer weten? Vraag ernaar en wij helpen u verder. bel: 0521-518939 of 06 28329976